KG Hammar

Skärmavbild 2015-11-26 kl. 08.54.48

Om en dryg vecka är det dags för nästa avsnitt av Läsarpodden, då vi samtalar om KG Hammars nya bok Släpp fången loss! (Verbum) Det är en tunn & tillgänglig bok som går snabbt att läsa, så häng gärna på och läs tillsammans med oss. (Annars går det ju, som de flesta förstått, bra att höra och hänga med i samtalet utan att ha läst boken!)

KG Hammar är kontroversiell, både som teolog och kyrkoledare. Vissa har irriterat sig på hans ”otydlighet” och uppfattat honom som nära nog heretiker, medan andra tacksamt talar om KG som den som räddat deras tro genom att öppna upp nya perspektiv. För oss har det varit en spännande process att förbereda ett samtal kring en person som väcker så mycket och motstridiga känslor.

Det har varit fantastiskt roligt med responsen på podden hittills. De fina lyssnarsiffrorna – nästan 100 000 på tre avsnitt – är en sak, det gläder inte minst tidningsredaktörerna. Men för ännu mer de hälsningar i form av mail, brev och fysiska möten som sker allt oftare. Och det att hel del faktiskt tar sig tid att läsa böckerna tillsammans med oss. Fortsätt gärna att höra av er med inspel, kommentarer och synpunkter! Vi vill också uppmuntra er att använda vår facebook-sida, Läsarna, för att kommentera och fortsätta prata om boken och kanske det som sagts om den.

Som ett tack för den fina responsen håller vi på att förbereda en julspecial, ett avsnitt som nog kommer uppskattas särskilt av våra lite mer nördiga lyssnare! Men vi planerar också nästa års läsning, och här får ni gärna komma med tips: företrädelsevis nya böcker, eller klassiker – och på svenska. Ett par grejer har vi redan bestämt, bland annat att vi kommer ha ett samtal om feminism.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.